logo holi-me vierkant

Goede dag

Goeiemorgen, rise and shine sunshine! Net wakker of ben je al aan je ontbijt begonnen? Heb je je al bedacht hoe jij er vandaag een goede dag van gaat maken? Visualiseer je hoe je dag eruit gaat zien of laat je het op zijn beloop en zie je wel wat er gebeurt? En wat is voor jou eigenlijk een goede dag? Waar moet deze aan voldoen zodat je vandaag tevreden af kan schakelen?

Wat maakt jouw dag een mooie dag, ongeacht wat de weergoden voor ons in petto hebben? Ik ben benieuwd. Zijn er bepaalde dingen die je dag, ongeacht wat er gebeurd, geslaagd maken? Sporten misschien, bepaalde persoonlijke targets halen, je lijstje afwerken?

Ik ben een fan van lijstjes al moet ik ervoor waken er niet te veel op te zetten zodat er ruimte overblijft voor onvoorziene dingen. Daarom finetune ik het altijd even zodat het realistisch blijft. Mede daarom bestaat mijn lijstje inmiddels uit de volgende categorieën; werk, huishouden/boodschappen en me-time/sporten. 

Voorheen had ik alleen mijn werktaken op het lijstje staan maar ik kwam nooit uit. Ik vergat even dat ik ook nog de was in de machine moest stoppen, uithalen en strijken. Dat ik ook nog een uurtje kwijt was met boodschappen doen etc. ‘Gek genoeg’ kwam ik hierdoor niet meer aan mezelf toe. En dat ga je op een gegeven moment merken. Je lijf gaat protesteren en/of je wordt ziek.

Mijn dagelijkse lijstje werd geboren uit pure noodzaak. Mede door de ADD (waar ik later pas achter kwam) liep ik regelmatig als een kip zonder kop rond. Ik merkte jaren geleden dat mijn productiviteit steeg wanneer ik een lijstje maakte. En dat doe ik nu nog steeds.

Als ik mijn lijstje aan het eind van de dag afgevinkt heb geeft me dat een goed gevoel. Dan heb ik een fijne productieve dag gehad. Helemaal wanneer dit vroegtijdig gebeurt en ik nog tijd over heb voor andere dingen. Een lijstje maken laat ik overigens wel helemaal los wanneer ik met vakantie ben.

Vandaag staat er op mijn lijstje; een nieuwe Holi-Me Experience vormgeven over TRE met Tim Goedvolk van @Goedcoaching, een meting bij mijn voedingsconsulente, 2x wandelen met onze viervoeter, uiteraard ontbijten, lunchen en diner en ik sluit de dag af met een online Kundalini Yoga sessie met Susanne @Naturwize. Ik word al vrolijk als ik naar mijn lijstje kijk.

Hoe ga jij er vandaag een goede dag van maken?

Pin It on Pinterest

Share This