Selecteer een pagina

Over Holi-Me

Visie Holi-Me

De gedachte dat een zoektocht naar een eigen oplossing ook een positieve invloed kan hebben op andere mensen vind ik een bijzondere en inspirerende gewaarwording. Daarom hoop ik dat Holi-Me zich verspreidt als een liefdevol butterfly effect voor iedereen die een wegwijzer nodig heeft om zijn of haar optimale leven te kunnen leven.

Waarom Holi-Me

Auteur Roadtrip Holi-me

‘The only Constant in Life is Change’ – Heraclitus

Ondanks het feit dat ik de quote van deze Turkse filosoof jaren geleden heb vereeuwigd in een schilderij, leefde ik er niet naar. Uiteraard veranderde de externe omstandigheden wel; verhuizen, relaties kwamen en gingen, meubilair werd vervangen etc. Maar innerlijke veranderde er bar weinig. Eerlijk gezegd durfde daar niet zo goed naar te kijken. Het resultaat was dat ik continue bezig was met overleven, vaak op de automatische piloot.

Het gevolg was dat ik steeds minder lekker in mijn vel kwam te zitten. Daar kwam bij dat dit vel ook veranderde naarmate de jaren verstreken.  Een gegeven wat ik maar moeilijk kon accepteren. Duidelijk werd wel dat  mijn ‘IK’ een upgrade nodig had, eentje die gestoeld is op zelfwaardering in plaats van waardering van anderen. Ik wilde mijn kwaliteit van leven verbeteren en wist dat ik de sleutel zelf in handen had.

Wat is Holi-Me

Ik ging boeken lezen over zelfontwikkeling, struinde het internet af naar methodieken, therapieën en zocht mensen op die me verder konden helpen op het gebied van mentale en fysieke gezondheid. Dit onderzoek leverde me vele aha’s en bijzondere momenten met bevlogen mensen op. En bovenal zette het nu ook een innerlijke verandering in beweging waar ik naar durfde te kijken.

Naarmate mijn onderzoek vorderde ontstond er een reis, een ongoing Road Trip, met ‘avonturen’ die ik graag met jou wil delen. Dat is Holi-Me.

Over socials, blogs, holi-me experiences en ebooks

Deze avonturen worden gedeeld in de vorm van een social, (korte) blogs of artikelen. Artikelen die een interview, eigen ervaring, een oefening en/of tips bevatten worden vormgegeven in Holi-Me Experiences.

Holi-Me Experiences
Gedurende mijn Road Trip ga ik zelf ervaren, wat de methodiek, therapie inhoudt. Ik heb inmiddels veel inspirerende mensen mogen ontmoeten. Stuk voor stuk experts op zijn of haar vakgebied. Iets wat mijns inziens alleen kan voortkomen uit een bevlogen missie om het beste uit de medemens te halen.

‘Een Holi-Me Experience is een wat langer artikel met en/of een interview, persoonlijke ervaring,  research en zal sowieso altijd tips en/of een oefening bevatten’. 

Ik probeer mijn ervaring zo helder mogelijk te beschrijven. Ik hoop dat je hierdoor een goed beeld krijgt van de betreffende methodiek, therapie, onderwerp of product en wat deze voor jou kan betekenen.  

De Holi-Me Experiences zijn voor een klein bedrag te koop in de Road Shop. Sommige zullen kosteloos zijn,  zoals ‘De huisarts’ en ‘Vind een psycholoog’. Naast de Experiences vind je ook ebooks in de Road Shop.

Wanneer je een ebook of Holi-Me Experience koopt in de Road Shop kom je niet op een mailinglijst te staan. Jouw mailadres wordt alleen gebruikt als adres om het digitale artikel aan af te leveren. 

Ik hoop met de socials, blogs, Holi-Me Experiences en ebooks als ook deze laagdrempelige en betaalbare werkwijze, bij te dragen aan jouw mooie toekomst!

Wat betekent Holi-Me

De naam ‘HOLI’ is een afkorting van de term holistisch wat betekent dat er niet naar één onderdeel gekeken wordt maar naar het geheel, de som der delen. Volgens het holisme is alles met elkaar verbonden; mensen, dieren, planten, aarde. Er valt niets te zeggen over het geheel wanneer je niet alle delen hebt bestudeerd. Of je het nu hebt over de een persoon, een bedrijf, de politiek, de samenleving of de wereld. Wanneer je ergens iets, of niets, veranderd, heeft dat op een ander niveau consequenties.

‘Op persoonlijk niveau, ME, kijkt het holisme naar de samenhang tussen ons fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele lichaam. Daarbij speelt de (sociale) omgeving ook een belangrijke rol. Wanneer je hierin één ding verandert, heeft dit gevolgen op alle facetten van jouw ‘Zijn’.

Het leven ‘OVER LEVEN‘. Soms is het leven prachtig soms is het lastig en soms is het domweg ondraaglijk. Ik ben van mening dat je elke gebeurtenis van verschillende kanten kunt bekijken. Het leven overkomt je, maar je hebt wel een keuze in hoe je het leven ervaart. En in die keuze vind je jouw vrijheid.

logo

logo holi-me vierkant

De bolletjes, ballonnetje, zijn een metafoor voor alle facetten van het leven. Ze zijn vrolijk gekleurd omdat elke gebeurtenis, hoe leuk, naar of verdrietig ook, je toch ook iets positiefs zal brengen. Al is dat op het moment zelf misschien nog niet zichtbaar. Soms staan ze dichtbij om vervolgens weer af te dwalen om ruimte te maken voor iets nieuws.

disclaimer

Ik ben geen psycholoog en ook geen arts. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid, neem dan eerst contact op met je (huis)arts zodat deze fysieke en mentale oorzaken kan uitsluiten. De tips op de website van Holi-Me zijn niet bedoeld om ziektes te genezen. Het is een verslaglegging van een persoonlijk onderzoek om met het leven om te gaan, een persoonlijke balans te vinden die prettig voelt. Dit is zeker geen makkelijk proces, maar naar mijn mening, zeer de moeite waard.

Er bestaan, voor zover ik weet, geen wonderen om, bijvoorbeeld, plots van angst verlost te worden. Maar als deze er zijn, zal ik ze onderzoeken en de resultaten delen. Hoe jij met de door mij gedeelde informatie omgaat is uiteraard jouw eigen verantwoordelijkheid. Ik zie mezelf als een ervaringsdeskundige en hoop je met mijn zoektocht je op het goede pad naar jouw eigen oplossing te zetten. Iedereen is anders en daarom zal ieder hierin een andere weg bewandelen. Daarbij hoop ik van harte dat jij jouw eigen weg vindt.

logo holi-me

Holi-me is een project van P-inc Webdesign
info@holi-me.nl | KvK 69292264 | privacyverklaring | algemene voorwaarden

Pin It on Pinterest