Selecteer een pagina

Adem in, adem uit

Gisteren werd ik overvallen door een ouderwetse pittige paniekaanval. Zo eentje waar ik ook niet snel weer uit was. Ik keek op mijn sporthorloge en zag dat mijn hartslag omhoog was geschoten, en dat terwijl ik in de auto zat in de passagiersstoel.

Het gebeurde tijdens het boodschappen doen. Ik had al zo’n voorgevoel en voelde me ook niet helemaal in orde. Beetje last van mijn maag en daarom had ik een maagtabletje ingenomen. Misschien was dat de trigger maar het ging in ieder geval helemaal fout. Ik ging bijna out bij de visboer, wat uiteraard ook nog eens superlang duurde. Boodschappen doen op een zaterdag is nooit een goed idee.

Dat was lang geleden. Meestal weet ik me er wel doorheen te slaan maar deze voel ik zelfs nu (een dag later) nog steeds in mijn lichaam. Irma van de MatrixMethode vertelde me dat je er altijd voor moet zorgen dat je langer uit dan inademt en proberen om je adem zo laag mogelijk te laten zijn. Dat was het eerste wat ik probeerde en dat hielp gelukkig.

3 tips:

1. Probeer relaxed te blijven en kijk niet op sporthorloges maar focus op je ademhaling
2. Leg je handen op je buik en adem naar je handen toe.
3. Probeer je uitademing 2x zo lang te laten zijn dan je inademing

Adem in 1,2,3,4
Adem uit 1,2,3,4,5,6,7,8

Wanneer je wat rustiger bent, ga dan over naar een 4×4 Box Breathing, ontwikkelt door Mark Divini. Deze techniek kan je helpen nog rustiger te worden. Zorg dat je rechtop zit, je rug vrij en recht en je voeten plat op de grond staan.

Dan adem je 4 tellen rustig in door je neus, hou je adem 4 tellen vast, 4 tellen rustig uitademen en dan weer 4 tellen vasthouden. Na deze cyclus begin je weer opnieuw.
Makkelijk te onthouden 4-4-4-4. Is 4 tellen te intens, begin dan met 3 of 2 tellen. Gat het goed, dan kan je het ook opbouwen naar 5 of 6. Belangrijk is dat je niets forceert!!

Wil je ook mee op Roadtrip?

Holi-Me Roadtrip jeep

Pin It on Pinterest