logo holi-me vierkant

Verandering

Een verandering hoeft per definitie geen verbetering te zijn, maar een verbetering is altijd het gevolg van een verandering.

Soms ben je gewoon toe aan iets anders, een andere manier van hoe je dingen aanpakt. Maar hoe doe je dit? Hoe pak je dit aan? En zal me dit het gewenste resultaat opleveren?

Verandering, of het nu een andere baan is, verhuizen, het aangaan of verbreken van een relatie, al de bovenstaande vragen kunnen spanning oproepen. Maar als je niets doet, zal er ook niets veranderen. Dus als je wilt beginnen aan die nieuwe studie, laat je dan niet weerhouden door angst. Angst is stilstand.

Of je wilt of niet, er is niets zo constant in het leven als verandering. Een leven zonder verandering bestaat niet. Ook al denk je dat er niets verandert, er verandert wel degelijk iets. Dit kan iets baanbrekends zijn, iets wat je zelf hebt bewerkstelligd of misschien heeft iemand anders wel iets verandert, iets wat effect heeft op jouw leven.

Verandering betekent ook groeien, of je de verandering nu zelf in gang hebt gezet of veroorzaakt wordt door iets of iemand anders. Hoe je met verandering omgaat is aan jou. Doe je het rustig aan, stapje voor stapje? Of ga je er vol in? Hoe je het ook doet, doe het met bewust en met beleid, dat geeft je de grootste kans dat wat je verandert niet alleen bij een ervaring blijft maar een duurzame leerproces in gang zet.

Soms is deze verandering zo overweldigend dat je overspoeld wordt. Neem dan even afstand. Vraag jezelf wat is belangrijk, wat heeft je prioriteit en handel naar aanleiding van deze uitkomsten. Zo blijf je aan het roer.

Blijf luisteren naar jezelf, wandel, mediteer doe wat je kan doen om je rust te houden en/of weer te vinden. Het is lastig om dit te blijven doen maar je zult er profijt van hebben.

Verandering kan ook iets kleins zijn, soms onmerkbaar. Zelfs door lezen van deze tekst verandert er iets in je brein. Het brengt je op een idee of misschien irriteert het je wel. Wat het dan ook is, er heeft een verandering plaatsgevonden die of een andere gedachte triggert of je aanzet tot een andere handeling, misschien wel het ontvolgen van Holi-Me’s instagramaccount . Tja, een verandering hoeft per definitie geen verbetering te zijn 🙂😉

Pin It on Pinterest

Share This